nieuws

Eindelijk CAO voor de verzekeringsbranche

Archief

Na anderhalf jaar van moeizame onderhandelingen is er eindelijk een onderhandelingsresultaat voor de bedrijfstak-CAO. De werknemers krijgen in totaal 3% loonsverhoging en een bruto uitkering van € 170 in 17 maandelijkse termijnen in het kader van de nieuwe zorgverzekeringswet. De nieuwe CAO heeft een looptijd van drie jaar, van 1 juni 2004 tot en met 31 mei 2007.

De salarissen worden per 1 november 2005 structureel verhoogd met 1,25%, per 1 juni 2006 met 0,75% en per 1 december 2006 met 1%. Daarnaast ontvangen de medewerkers per 1 november van dit jaar een eenmalige uitkering van 1,5% van het vaste jaarsalaris. De pensioenleeftijd wordt verhoogd van 62 naar 65 jaar, behalve voor medewerkers die op 31 december 2004 boven de 55 jaar waren. Zij behouden hun oude rechten op grond van wettelijke overgangsmaatregelen. De loondoorbetaling bij ziekte is in het eerste jaar 100%. In het tweede ziektejaar is de loondoorbetaling 70%, behalve als er succesvol gereïntegreerd wordt, dan kan de doorbetaling variëren tussen de 85% en 100%.
Zowel werkgevers als vakbonden zijn blij dat er eindelijk een onderhandelingsresultaat ligt. “Het was een olifantenbevalling, maar de opluchting over het behaalde resultaat overheerst”, aldus Gerwin van der Lei, bestuurder van De Unie. “Het is een marktconform onderhandelingsresultaat.”

Reageer op dit artikel