nieuws

‘Eindbod CED onacceptabel’ Na negen onderhandelingsronden is er

Archief

nog steeds geen zicht op een nieuwe CAO voor de medewerkers van expertisebedrijf CED

Het eindbod van de directie – een looptijd van drie jaar met loonsverhogingen van achtereenvolgens 1,0%, 1,2% en 1,4% en geleidelijke afschaffing van de leeftijdsafhankelijke ADV-dagen – is met een negatief stemadvies door de bonden aan hun leden voorgelegd. Die hebben nog tot 22 april de tijd om zich hierover uit te spreken. Unie-onderhandelaar Arie van Dijk rekent op een massale afwijzing: “Het is een rampscenario. De voorgestelde looptijd is veel te lang, zeker zonder automatische prijscompensatie, en de geboden loonsverhogingen liggen onder het gemiddelde. Ik heb nog nooit zo’n slecht eindbod gezien.” Als de werknemers van CED dit eindbod afwijzen, is er geen CAO. “Bijkomend nadeel voor CED is dan dat de OR van Nationale-Nederlanden niet happig zal zijn de expertisetak over te doen aan een club met zulke slechte arbeidsvoorwaarden”, aldus Van Dijk.

Reageer op dit artikel