nieuws

Eind 2007 besluit over verzekeraar van ABN Amro

Archief

Fortis zegt 45 werkdagen de tijd te nemen om plannen te maken voor eventuele samenwerking tussen het huidige Fortis-bedrijf en de overgenomen onderdelen van ABN Amro.

“Dat leidt over twee maanden tot plannen en de aanstelling van topmanagement dat die plannen ten uitvoer moet brengen”, zegt woordvoerder Kees Verhagen. Eerder zei Fortis de ambitie te hebben de verzekeringspoot van ABN Amro toe te voegen aan het onderdeel Fortis Verzekeringen. “Het is duidelijk dat we een sterke verzekeraar willen blijven. Alles wat daaraan kan bijdragen, is van belang”, zo zei Verhagen juni dit jaar. “Als de overname van ABN Amro doorgaat, zullen we gaan bestuderen hoe de samenwerking met Delta Lloyd in elkaar steekt.”
ABN Amro Verzekeringen is sinds 2003 voor 51% eigendom van Delta Lloyd en voor nog maar 49% van de bank. Voor Delta Lloyd is de toegang tot het distributienetwerk van de ABN Amro-bankkantoren van vitaal belang. Als die wegvalt, valt tevens het fundament onder de joint venture weg.

Reageer op dit artikel