nieuws

Eigen schadeverzekeraar voor ‘alternatieve’ onderlingenkoepel

Archief

Het zes jaar geleden opgerichte volmachtbedrijf van de SOM (Samenwerkende Onderlinge Verzekeringsmaatschappijen) in De Meern is per 1 januari uitgebreid met een eigen onderlinge maatschappij.

De Onderlinge Verzekeringsmaatschappij ‘SOM’ UA is eigendom van dertig lokale brandonderlingen. Arjan Noorlander (33) die de directie over de nieuwe verzekeraar voert, bestempelt de participanten als ‘vrije onderlingen’, ter onderscheiding van de tientallen onderlingen die bij Univé zijn aangesloten. De bij de SOM betrokken onderlingen zijn gevestigd in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel.
Schadeverzekeraar SOM zal vooralsnog in zijn tekening een beperkt eigen behoud toepassen. Er is een herverzekeringscontract gesloten met Generali, Hannover Rück en Rhein Rück. De nieuwe maatschappij heeft vergunning verkregen voor de branches 1 (ongevallen), 3 (voertuigcasco), 8 (brand), 9 (andere schade aan zaken), 10A (WA motorrijtuigen), 13 (algemene aansprakelijkheid), 17 (rechtsbijstand) en 18 (hulpverlening). De SOM zetelt in De Meern en deelt de huisvesting met enkele andere onderlingen, waaronder de Stichtse Onderlinge Brand-Herverzekering (SOBH), waarbij veel van de SOM-participanten hun brandrisico’s hebben herverzekerd.

Reageer op dit artikel