nieuws

Eigen levenmaatschappij voor Sociaal Fonds Bouwnijverheid

Archief

SFB Verzekeringen, het verzekeringsbedrijf van het administratiekantoor Sociaal Fonds Bouwnijverheid, gaat volgens directeur G. van Diepen over enige maanden een eigen levenmaatschappij oprichten voor de deze bedrijfstak.

In 1993 werd al de NV Schadeverzekeringsmaatschappij SFB opgericht om voor ondernemingen in de bedrijfstak wao- en zw-gaten te dichten.
Daarnaast heeft SFB Verzekeringen als tussenpersoon een voorlopig mantelcontract gesloten met Royal Leven, waardoor werknemers in de bouwnijverheid via een bedrijfstakspaarplan onder overeengekomen voorwaarden bij de maatschappij individueel lijfrente kunnen verzekeren.
SFB Verzekeringen heeft onlangs voor de bedrijfstak het spaarplan gelanceerd dat vooral bedoeld is voor de individuele opbouw van aanvullend pensioen of een individuele vut-voorziening. Het plan is aan alle aangesloten ondernemingen gepresenteerd.
De administratieve afhandeling van het verzekerd sparen gebeurt door SFB Verzekeringen.
Het Sociaal Fonds Bouwnijverheid heeft in 1993 SFB Verzekeringen BV opgericht. Het bedrijf richt zich primair op ondernemers en werknemers binnen de bouwbedrijfstak en nevensectoren. In korte tijd is SFB Verzekeringen erin geslaagd circa 50% van alle bouwbedrijven als klant te verwerven, aldus de instelling. De bedrijfstak omvat 16.000 ondernemingen en 200.000 werknemers.
“Inmiddels breidt SFB Verzekeringen haar verzekeringspakket verder uit. Als ‘dè verzekeraar voor de bouw’ zal het bedrijf binnen afzienbare tijd een compleet pakket van schadeverzekeringen aanbieden en op termijn een ruim assortiment van levensverzekeringen en pensioen”, aldus de directie.

Reageer op dit artikel