nieuws

Eigen Huis mengt zich in zaak Hypotheek Visie

Archief

De Vereniging Eigen Huis wil dat de Stichting Keurmerk Hypotheek Bemiddeling (SKHB) gaat uitzoeken wat er klopt van de beschuldigingen die ex-franchisenemers Walter van der Boor en Rob de Jong, onder meer in AssurantieMagazine, hebben geuit aan het adres van adviesketen Hypotheek Visie. Adviseurs zouden worden aangespoord provisiegedreven te adviseren en structureel met torenhoge kosten worden opgezadeld.

“Wij hebben naar aanleiding van de berichtgeving over provisiegedreven advisering bij Hypotheek Visie contact gezocht met de SKHB”, zegt de belangenvereniging van woningeigenaren. De centrale organisatie van Hypotheek Visie is één van de grondleggers van het keurmerk en heeft kantoren die bijna allemaal gecertificeerd zijn. “Wij vinden dat het imago van het keurmerk een forse deuk kan oplopen als de kwestie niet wordt opgehelderd. Daarom hebben wij de SKHB gevraagd om actie te ondernemen richting Hypotheek Visie.”

Reageer op dit artikel