nieuws

Eigen Huis haalt spot uit de ether

Archief

Na protesten uit de hypotheekadvieshoek heeft de Vereniging Eigen Huis besloten om de radiospot waarin de hypotheekadviseur wordt afgeschilderd als een provisiejager niet meer uit te zenden.

Voor de komende weken stond een tweede serie gepland van de spot die begin dit jaar al te beluisteren was geweest. Naast de hypotheekadviseur worden in de radioreclames ook de notaris en de og-makelaar op de hak genomen. “Vertel er ook even bij wat die mooie hypotheek met lagere maandlasten ú aan hogere provisie oplevert. En wat de risico’s voor de klant zijn”, kreeg de hypotheekadviesbranche in de gewraakte spot te horen.
In februari stuurde de Vereniging van Hypotheekadviseurs in Nederland (VVHN) al een brief naar Eigen Huis over de “beledigende” radiospot. “De ongenuanceerde en in onze ogen beledigende uitlatingen door de veralgemenisering van laatdunkend optreden van hypotheekbemiddelaars is in onze ogen ontoelaatbaar. Een en ander klemt des te meer daar u als vereniging zelf juist zaken hebt gedaan met partijen die niet eens in het bezit waren van het Keurmerk Hypotheekbemiddeling.” Eigen Huis liet zich toen niets gelegen liggen aan de eis te stoppen met de spot.
Naast de VVHN kwam ook de Stichting Keurmerk Hypotheek Bemiddeling (SKHB) in het geweer. De stichting is gaan praten met Eigen Huis-directeur Marlies Pernot, die toegaf “een beetje spijt” te hebben. Dan leidde tot het annuleren van de tweede reeks uitzendingen. Partijen praten nog over de volgens de SKHB “weinig constructieve en ongenuanceerde” houding van Eigen Huis inzake het provisiesysteem.

Reageer op dit artikel