nieuws

Eigen Huis adviseert oversluiten hypotheek

Archief

De Vereniging Eigen Huis vindt dat bepaalde hypotheekgevers het oversluiten van de hypotheek in overweging moeten nemen. “Wie aan het einde zit van een rentevaste periode of een variabele rente heeft, moet bij de huidige rentestand toch eens nadenken om over te stappen naar een vaste lage rente voor een lange periode”, stelt de woonconsumentenorganisatie.

Een eventuele boeterente weegt volgens Eigen Huis op tegen “een langdurige zekerheid met een aantrekkelijk lage rente”. Vooral in de afgelopen jaren zijn veel huizenkopers een torenhoge financiering aangegaan, veelal gebaseerd op twee inkomens. “Hierdoor is er vaak weinig of geen rek in het budget voor een lastenverzwaring als gevolg van een rentestijging”, aldus Eigen Huis. Daarbij zijn veel woninghypotheken tegen een variabele rente gesloten. Nu de kansen op een rentestijging toenemen, is volgens Eigen Huis het moment gekomen om de overstap te overwegen naar een rentevaste periode van 10, 15 of 20 jaar. De Nederlandsche Bank heeft volgens Eigen Huis becijferd dat bij 40% van alle bestaande hypotheken de rentevaste periode binnen twee jaar afloopt.  Op www.eigenhuis.nl is aanvullende informatie beschikbaar over het oversluiten van hypotheken. 

Reageer op dit artikel