nieuws

Èfdécé in handen van Amedia

Archief

Èfdécé Software uit Rijswijk, gespecialiseerd in hypotheeksoftware, wordt overgenomen door het systeemhuis Amedia. Het bedrijf trekt in de loop van 2008 in bij Amedia.

De naam Amedia verdwijnt doordat moeder Unit 4 Agresso volledig eigenaar wordt. De nieuwe naam wordt Unit 4 Agresso Financiële Dienstverlening. Amedia zal onder de nieuwe naam twee productnamen voeren: Dias voor bedrijfssoftware voor het financiële intermediair en Èfdécé voor hypotheekadviessoftware.
Volgens Amedia-directeur Fred Lingg passen beide bedrijven “perfect” bij elkaar. “In de visie van Amedia rusten onze geïntegreerde ICT-oplossingen op drie pijlers: backoffice, relatiebeheermanagement en advies. Amedia is sterk in ontwikkeling, implementatie en het onderhoud van backofficesystemen, bezig met de vervolmaking van het CRM-systeem (relatiebeheer), maar nauwelijks aanwezig op de markt voor adviessoftware. Èfdécé is natuurlijk hét merk voor hypotheekadviessoftware”, aldus Lingg.
Een andere reden waarom het zo goed klikt is volgens Lingg omdat beide bedrijven niet gebonden zijn aan verzekeraars. “Daar zijn we erg trots op.” Die niet-gebondenheid dateert overigens maar van anderhalf jaar geleden. In de zomer van 2006 verkochten Aegon en ING (Nationale-Nederlanden) hun aandelen in het systeemhuis.
Naar verwachting is halverwege 2008 de overgang van Èfdécé naar Amedia afgerond. Directeur en oprichter Louis van Os trekt zicht terug uit de zakelijke wereld. Oscar Kuipers van Èfdécé neemt plaats in het managementteam van Amedia.
Èfdece zou bij het intermediair een marktaandeel van meer dan 50% hebben. Het bedrijf telt 28 medewerkers. Amedia telt 130 medewerkers.
Volledig eigenaar
Unit 4 Agresso had sinds 1 juli 2006 50% van de aandelen van Amedia in bezit en neemt nu volgens plan de overige 50% over van mede-eigenaar NPM Capital. Bij de overname van Amedia bestond al de intentie dat Amedia op termijn een volledige dochteronderneming zou worden van Unit 4 Agresso Benelux. “Nu Amedia zich volgens verwachting ontwikkelt en uitstekende resultaten boekt, oefenen wij nu met veel vertrouwen de optie op de overige aandelen uit”, aldus Unit 4 Agresso.

Reageer op dit artikel