nieuws

Eerste studenten Royal Academy

Archief

De Royal Academy of Financial Planning heeft zijn eerste studenten verwelkomd.

Op maandag 6 april startte de eerste groep met 15 cursisten aan het opleidingstraject van de Royal Academy. Verzekeraar Royal Nederland heeft dit initiatief genomen onder meer omdat uit een enquête is gebleken dat 80% van de assurantiekantoren kampt met vacatures op het gebied van pensioen- en hypotheekadvies.
Via de Royal Academy – een samenwerking van Royal met bureau D&O uit Hoevelaken – wordt de werving en selectie van nieuw personeel verzorgd. Uitvoerder daarvan is het selectiebureau Hockers & De Kok. Eén kandidaat kost f 15.000, en f 10.000 bij een tweede, mits hij daadwerkelijk in dienst wordt genomen. Wordt het contract binnen een jaar weer ontbonden, dan wordt gratis een nieuwe kandidaat geworven.
Na het in dienst nemen volgt een drie maanden durende opleiding op het gebied van pensioenen, hypotheken en vermogensbeheer. De kosten hiervoor bedragen f 25.000. Royal kan dit zonder extra kosten voorfinancieren. Betaling via (bonus)provisie is ook mogelijk.
Royal wil jaarlijks drie groepen met maximaal zestien deelnemers opleiden. De eerste vijftien studenten van de Royal Academy worden toegesproken door Royal-manager Hans Hagenaars (uiterst links).

Reageer op dit artikel