nieuws

Eerste Meeùs-cao bijna rond

Archief

Assurantiebedrijf Meeùs, eigendom van Aegon, heeft bij de vakbonden een eindbod neergelegd voor een éénjarige cao voor de 2.600 medewerkers tot 1 januari 2005. “De leden zijn aan zet om het eindbod af dan wel goed te keuren”, aldus CNV-bestuurder Ike Wiersinga.

Volgens Wiersinga is het neergelegde eindbod het maximaal haalbare. “In eerste instantie leek Meeùs niet bereid een cao af te spreken. Echter, door de massaal bezochte bijeenkomsten is de assurantiebemiddelaar op zijn schreden teruggekeerd.”
Aanvankelijk wilde Meeùs alleen praten over een eenmalige uitkering van 0,34% van het salaris in ruil voor een extra vrije dag en niet over de mogelijkheid van flexibele arbeidstijden. Nu ligt er een eindbod van 1,5% inclusief een extra vrije dag, afhankelijk van het tot nu toe behaalde bedrijfsresultaat. Wiersinga: “De leden hadden ons de opdracht gegeven geen genoegen te nemen met een bod onder de twee procent. Helaas is dat niet gelukt, maar Meeùs is wel een heel eind naar onze kant opgeschoven.”
Verder is afgesproken dat er studies worden gedaan naar beoordeling, waardering en beloning en een keuzesysteem voor arbeidsvoorwaarden met daarin tóch een afspraak over flexibele arbeidstijden en pensioen. Ook is een harmonisering van kostenvergoedingsregelingen, van de dertiende maand en van de provisieregeling overeengekomen.

Reageer op dit artikel