nieuws

Eerste garagedeur met keurmerk Veilig Wonen

Archief

Achter de welluidende namen ‘Consul’ en ‘Diplomat’ gaan garagedeuren schuil die over het politie keurmerk Veilig Wonen beschikken. Volgens fabrikant Crawford zijn het de eerste goedgekeurde deuren van het land.

Garagedeuren vormen vaak een zwakke plek in een verder goed tegen inbraak beveiligd huis. Een beetje handige inbreker verschaft zich met het grootste gemak toegang tot de woning door het slot van de garage open te breken of door met een koevoet de deur te forceren.
De twee typen garagedeuren zijn zogeheten ‘overhead-‘ of sectionele deuren, waarvan de deurpanelen zijn gemaakt van twee lagen staalplaat met daartussen een isolerende laag PUR-schuim. De veilige garagedeuren zijn gemaakt naar een Zweeds model. Volgens fabrikant Crawford betreft het geen nieuw type garagedeuren, maar zijn het wel de eerste deuren die met goed gevolg getest zijn voor het politiekeurmerk.
Slecht nieuws voor inbrekers: de keurmerk Crawford-deur.

Reageer op dit artikel