nieuws

Eerste cursus financiële planning op MBA-niveau

Archief

Op initiatief van de Financiële Raadgevers Associatie (FRA) is de European University in Den Haag begonnen met een MBA-cursus ‘Financial Planning’. Een aantal FRA-medewerkers is al begonnen aan de parttime opleiding.

De cursus financiële planning is de eerste in ons land op MBA-niveau. Voor de European University – met vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Portugal en Griekenland – is het ook de eerste cursus financiële planning.
Het opleidingsinstituut, in 1973 in Antwerpen gesticht, heeft een samenwerkingsverband met de universiteit van Dallas. In de Verenigde Staten is een dergelijke cursus wel gemeengoed. Maar voor de Nederlandse versie heeft de European University alleen gebruik gemaakt van het Amerikaanse theoretische kader. De (praktische) invulling is volledig gericht op de lokale situatie.
Voor de MBA-cursus (Master of Business Administration) is een vooropleiding op universitair of hbo-niveau vereist. Voor mensen met een ruime, relevante werkervaring – van minimaal zes jaar – is een aparte cursus gemaakt: Executive MBA in financial planning. Naast de titel levert een succesvolle afronding van de cursus tevens een aanbod voor een baan bij FRA op.
De opleiding kent twee varianten: Personal Financial Planning en Business Financial Planning. De cursisten leren algemene managementtechnieken, financiële planning- en beheerstechnieken en een scala aan financiële producten.
De MBA-cursus financial planning (parttime) duurt ongeveer twee à drie jaar, waarin vijftien modules (dertig studie-uren) afgewerkt moeten worden. De lessen worden ’s avonds van 19.00-22.00 uur gegeven in het pand van de European University, aan het Nassauplein 25 in Den Haag. De lessen voor de Executive MBA-cursus worden gedurende vijftien maanden op zaterdag van 08.30-18.30 uur gegeven. De cursussen kosten ongeveer f 30.000.
Meer informatie over de cursus Financial Planning bij Jan-Henk van der Werff (European University), tel. 070-360.44.79.

Reageer op dit artikel