nieuws

Eerste claims aanstaande voor schade beleggingsverzekeringen

Archief

Het lijkt niet langer de vraag óf levensverzekeraars geconfronteerd gaan worden met juridische claims tegen beleggingsverzekeringen. De vraag is eerder wanneer de eerste claim wordt ingediend.

Advocaat William Schonewille heeft, met televisieprogramma Tros Radar en internetbedrijf Independer aan zijn zij, de handen ineengeslagen met de Consumentenbond, de Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters. Los van hen zegt de Vereniging Consument & Geldzaken al langer te werken aan schadeclaims. En met de Stichting Woekerpolis Claim is een nieuwe ster aan het firmament verschenen.
De stichting WPC richt zich op mensen die tussen 1994 en 2002 een beleggingsverzekering hebben gesloten. De organisatie zegt op zijn website woekerpolisclaim.nl te streven naar aanpassing van kosten en inhoudingen op lopende verzekeringen en schadevergoeding voor mensen van wie de polis al is beëindigd. “In Nederland is het helaas nog niet mogelijk om in een collectieve actie schadevergoeding te vorderen voor individuele gedupeerden. Dat neemt niet weg dat een collectieve actie een goed drukmiddel is om verzekeraars te dwingen hun klanten een aanbod te doen. Ook kunnen in een collectieve actie allerlei juridische vragen worden beantwoord, waardoor het voeren van een individuele procedure een stuk gemakkelijker wordt”, zo staat te lezen.
Modelbrief
Volgens de website schuilen achter de stichting “personen die een ruime ervaring hebben met belangenbehartiging voor financiële consumenten, onder meer in de aandelenlease-affaire”. Concreet worden de namen genoemd van Jeroen Wendelgelst (advocaat bank- en effectenrecht), Guido Kruithof (zelfstandig financieel adviseur, ex-ING Bank en Citigroup) en Mannes-Jan den Breejen (internetondernemer).
Deelnemers aan de stichting WPC kunnen gebruikmaken van een modelbrief om een claim bij hun verzekeraar neer te leggen. Met een rekenmodule kan de voorlopige schade worden vastgesteld. Deelnemers moeten _ 29,95 doneren.
Meer ontwikkelingen rondom beleggingsverzekeringen op de pagina’s 31 t/m 35.

Reageer op dit artikel