nieuws

Eerlijk schadeherstel met klacht naar NMA

Archief

De Stichting Eerlijk Schadeherstel (SES) verwacht eind deze maand voldoende materiaal te hebben verzameld om een gefundeerde klacht te kunnen neerleggen bij de NMA.

De stichting, opgericht door autoschadeherstellers die het niet eens zijn met de schadesturing door verzekeraars, verkondigde begin dit jaar dat, als het zo doorgaat, 50 à 60% van de schadeherstellers failliet gaat. SES zegt zich daarom ten doel gesteld te hebben de “oneerlijke schadesturing door verzekeraars”aan banden te leggen.
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de klacht eind vorige maand ingediend zou worden, maar volgens SES-voorzitter Gerard Regels heeft dat te maken met de angst die er onder schadeherstellers leeft voor represailles van de verzekeraars. “Mensen willen hun grieven wel aan ons kwijt, maar vrijwel uitsluitend anoniem”, aldus Regels. “Daarom hebben we besloten onze enquête te anonimiseren en opnieuw rond te sturen.”

Reageer op dit artikel