nieuws

Eenvijfde bedrijven heeft pakketpolis

Archief

Eenvijfde van de bedrijven heeft een pakketpolis gesloten. Dat houdt overigens niet in dat alle verzekeringen bij één verzekeraar zijn gesloten. Dit concludeert onderzoeksbureau Heliview.

Volgens een onderzoek van Heliview hebben kleine bedrijven vaker een pakketpolis gesloten dan grotere bedrijven. Van de bedrijfsvestigingen met één tot vijf werknemers heeft 27% een pakket. In vergelijking met een onderzoek uit 1998 concludeert Heliview dat de markt van pakketpolissen ‘stagneert’.
Het is niet zo, dat bedrijven met een pakketpolis al hun verzekeringen bij één verzekeraar hebben gesloten: er kunnen één of meer polissen bij een andere verzekeraar lopen. Bijna een kwart van de bedrijven heeft alle verzekeringen bij één verzekeraar ondergebracht.
Heliview (Breda) trekt genoemde conclusies uit een onderzoek bij vijfhonderd werkgevers met één tot vijfhonderd fte’ers. De conclusies zijn vastgelegd in het rapport ‘Concentratie/spreiding van verzekeringen & Eén-pakketpolissen’.

Reageer op dit artikel