nieuws

Eenjarige risicopolis Interpolis

Archief

Interpolis heeft een eenjarige risicoverzekering geïntroduceerd, waarbij de maatschappij zich vooral richt op starters.

Beginners op de woningmarkt of in het ondernemerschap staan vaak voor hoge aanvangskosten, zo redeneert Interpolis. En dan kan een lage premie voor een overlijdensrisicoverzekering helpen. Volgens de maatschappij kan het verschil tussen de leeftijdsafhankelijke risicopremie en de gelijkblijvende premie namelijk tot meer dan 50% oplopen. Zo betaalt een 35-jarige man voor een verzekerd kapitaal van _ 250.000 jaarlijks _ 860, maar is diens premie bij de éénjarige risicoverzekering in aanvang maar _ 421. Keerzijde van de medaille is dat de totale premie over dertig jaar in het eerste geval uitkomt op bijna _ 26.000 en in het tweede geval bijna _ 10.000 hoger uitvalt.
Tussenpersonen hebben van Interpolis het marketingpakket ‘Er is er één-jarig’ gekregen. Zij kunnen als doorlopende provisie 18,5% van de jaarpremie tegemoet zien. De keuringsgrens ligt op een verzekerd bedrag van _ 160.000.
Manuel Conejo en Hans Weijers van Summa Adviesgroep.

Reageer op dit artikel