nieuws

Een vijfde pensioenfondsen niet op millenniumschema

Archief

Een vijfde deel van de pensioenfondsen in ons land geeft aan achterstand te hebben met de oplossing van hun millenniumproblemen. Alle pensioenfondsen verwachten echter hun systemen bijtijds te hebben aangepast. Dit blijkt uit een onderzoek van de Verzekeringskamer (VK).

Een aantal pensioenfondsen hanteert volgens de VK een krappe planning. “Dit hoeft op zich geen problemen op te leveren, maar een krappe planning biedt wel weinig ruimte om tegenslagen op te vangen. Dit is voor ons reden om een vinger aan de pols te houden”, aldus een woordvoerder.
Bijna driekwart van de pensioenfondsen heeft de automatisering van hun belangrijkste processen per 1 juli volledig getest (voor uitsluitend de uitkeringsprocessen ligt dit percentage iets boven de 75%). De pensioenfondsen worden nog twee keer met een quick-scan bevraagd op de voorbereidingen. De eerstvolgende quick- scan geeft de stand van zaken per 1 september 1999 en de tweede per oktober 1999 (exacte datum wordt nog ingevuld).
Volgende week verwacht de VK te kunnen rapporteren over de stand van ‘millenniumgereedheid’ bij verzekeringsmaatschappijen. Beide onderzoeken zijn integraal te ‘downloaden’ in Word vanaf de website van de toezichthouder (www.verzekeringskamer.nl).

Reageer op dit artikel