nieuws

Eén pensioenregeling voor werknemers van Meeùs

Archief

De 2.600 werknemers van Meeùs (Aegon) hebben per 1 januari nog maar één pensioenregeling. Dat waren er dertig. Daarnaast krijgen ze per 1 januari van dit jaar een structurele loonsverhoging van 1% en per 1 juni nogmaals 1%.

De nieuwe pensioenregeling is een geïndexeerde middelloonregeling. De eigen bijdrage van de medewerkers is vastgesteld op 6%. Bestuurder Ike Wiersinga van Dienstenbond CNV noemt de nieuwe pensioenregeling “een winstpunt”. Ook over de behaalde loonsverhoging is zij zeer te spreken. “De werkgever wilde maar tot 1,5% gaan voor 2006, maar wij hebben volgehouden dat we ook over 2005 een loonsverhoging wilden.”
In het eerste ziektejaar wordt verder 100% van het loon doorbetaald. Gedurende het tweede jaar wordt 70% van het loon doorbetaald. Voor ziektekosten wordt een collectieve regeling afgesproken.
De nieuwe CAO loopt van 1 januari 2005 tot en met 1 januari 2007.

Reageer op dit artikel