nieuws

‘Eén op de zes weg bij zorgverzekeraar’

Archief

Eén op de zes Nederlanders wil dit jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar, stelt het financiële internetportaal MisterMoney.

Uit een peiling onder 2.400 bezoekers van MisterMoney, een internetsite van RTL Nederland, blijkt dat 16% dit jaar wil wisselen van zorgverzekeraar. Nog eens 24% geeft aan een overstap te overwegen. De overige 60% doet dat zeker niet.
De animo om te wisselen lijkt volgens het internetportaal groter dan een jaar geleden. “Uit een onderzoek van MarketResponse in oktober 2006 bleek dat toen slechts 4% van de Nederlandse bevolking aangaf te willen overstappen. Uiteindelijk is 4,5% van de Nederlandse bevolking overgestapt.”
Het internetportaal zegt het opmerkelijk te vinden dat Vektis, het informatiecentrum voor de zorgverzekeraars, verwacht dat er dit jaar eveneens zo’n 4 à 5% gaat overstappen. “Gezien het gegeven dat vier keer zo veel mensen ten opzichte van 2007 aangeeft te willen wisselen, vind ik de verwachting van Vektis aan de lage kant”, zeg Paul Huibers van MisterMoney.nl. Hij zegt een grote belangstelling waar te nemen voor de zorgverzekering en de vergelijkingsmogelijkheden.

Reageer op dit artikel