nieuws

Eén op de vijf ambtenaren wil aanvullende pensioenpolis

Archief

Eén op de vijf werknemers in de overheids- en onderwijssector staat welwillend tegenover het sluiten van een aanvullende pensioenverzekering.

Dat is één van de uitkomsten van een onderzoek van pensioenfonds ABP, de daaraan gelieerde verzekeraar Loyalis en de universiteit van Maastricht onder 2.500 werknemers. Op de vraag wat zij over hebben voor een 5% hogere pensioenuitkering antwoordde 19% ‘het sluiten van een aanvullende pensioenverzekering’. Nog eens 21% ziet heil in de combinatie van langer doorwerken met een extra pensioenpolis.
De bereidheid om langer door te werken blijkt groot. Een kwart is bereid dat een half jaar lang te doen en 40% wil dat wel een jaar langer doen. Het overheids- en onderwijspersoneel verwacht ook dat dit nodig zal zijn: tweederde van de werknemers jonger dan 45 jaar denkt pas op hun 65e of zelfs later met pensioen te kunnen gaan. De helft zou de laatste vijf tot tien jaar graag in deeltijd werken, liefst drie dagen in de week.
Deelnemers van pensioenfonds ABP kunnen met het ‘Keuzepensioen’ al hun pensioendatum laten variëren tussen hun 60e en 70e levensjaar.

Reageer op dit artikel