nieuws

Een goed aprilgrappenjaar

Archief

Een goed aprilgrappenjaar

Voor zover wij hebben kunnen nagaan, was 1999 een goed aprilgrappenjaar. Zowel bij verzekeraars als onder het intermediair werden overwegend actuele onderwerpen aangegrepen om collega’s figuurlijk beentje te lichten. Falcon Leven zegt zich al jaren sterk te maken voor meer transparantie in de markt en een persoonlijker band met de atp’s. Om hieraan meer inhoud te geven, zouden op elke afdeling van de maatschappij zogeheten web-cams worden geïnstalleerd. Via deze camera’s zouden de tussenpersonen op de Internet-site van Falcon kunnen zien hoe hard er wordt gewerkt (“de beelden zijn geen vloeiende film, maar worden elke vijf seconden ververst”). Op 31 maart stuurde directielid Wim Hoek een mailtje naar de medewerkers van de afdeling waar gedurende twee maanden een proef zou worden gehouden. Of ze a.u.b. netjes gekleed op kantoor wilden verschijnen, was de boodschap. En inderdaad, op 1 april zag menig proefpersoon eruit om door een ringetje te halen.
Busbaanvignet
Bij De Amersfoortse hadden ze maar liefst twee grappen ontwikkeld. Er was om te beginnen een geheel eigen versie gemaakt van AM Signalen, waarbij niet alleen het originele logo was gebruikt, maar ook de lettertypes conform de ‘enige echte’ waren. Sommige lezers vonden bij het lezen wel verdacht worden dat bijna alle items iets met De Amerfoortse te maken hadden. Aan het eind van het laatste berichtje wenste de afdeling Marketing “u nu alvast een vrolijke 1 april toe”. De tweede grap had een serieuze ondertoon. De gemeente Amersfoort voert sinds kort een strak ‘busbaanregime’ op en rond de Stadsring, waaraan het hoofdkantoor van de maatschappij is gelegen. Doordat er een rijstrook is ingeleverd ten bate van het stads- en streekvervoer, hebben de automobilisten te maken met lange files. Voor de medewerkers van De Amersfoortse extra ergernis, omdat men geen gebruik mag maken van de busbaan die aansluit op de toerit naar de maatschappij. Er werd binnen de maatschappij een brief verspreid, waarin stond dat de gemeente in overleg met de politie had besloten de doorstroming op de Stadsring te verbeteren. Om dat te bereiken werd overwogen om medewerkers van De Amersfoortse en direct omliggende bedrijven gebruik te laten maken van de busbaan. De brief behelsde verder dat er van 6 april tot 30 juni een proef zou worden gehouden. De Amersfoortse had dertig tijdelijke vergunningen toegewezen gekregen. Mocht blijken dat de proef succesvol is, dan wordt overwogen het aantal deelnemers uit te breiden. “Van de dertig busbaanvignetten is een deel (10) beschikbaar voor het hoger en midden-kader. Het merendeel (20) zal aan het overige personeel worden toegewezen. U kunt u aanmelden voor de proef door het invullen van de belangstellingsregistratie aan de achterzijde van deze brief. Het toewijzen zal geschieden op basis van motivatie.” Enkele tientallen filegefrusteerde medewerkers van De Amersfoortse gaven gehoor aan de opdracht om het belangstellingsformulier “vóór donderdag om 12.30 uur” bij de receptie in te leveren. Daar stond de huisfotograaf verdekt opgesteld.
Ontsnapt…
Twee medewerkers van Duyst Assurantiën & Hypotheken in Bunschoten hebben de nestor van het bedrijf, Aart Duyst, even flink laten zweten. Hij had kort voor 1 april, in zijn hoedanigheid van woningbemiddelaar, een moeilijk verkoopbaar pand verkocht aan de heer X en was hierover zeer content. “Wij hebben hem op 1 april laten bellen door een persoon die zich voordeed als de heer Prila, directeur van ‘Sonnendael’ in Almelo”, bericht onze Bunschotense correspondent Ted. Duyst kreeg te horen dat X was ontsnapt uit de gesloten inrichting en diverse absurde aankopen had gedaan, zoals een Ferrari en een boot en nu dus ook een huis. Was Duyst dan niks vreemds opgevallen? “Neen, in het geheel niet. Hij kwam op mij zeer betrouwbaar over”. Toen Duyst aan de verkoper van het pand het slechte nieuws wilde gaan overbrengen, grepen de medewerkers in en wezen hem op de naam Prila. “Wat krijg je als je deze naam door elkaar gooit…” Duyst kon er de humor wel van inzien, maar kondigde wel aan op 1 april 2000 een vrije dag te nemen.
Captives
Bij de redactie van ‘uw’ AM bleven de afgelopen week met een behoorlijke frequentie telefoontjes en mailtjes binnenkomen. Dat waren lezers van AM Signalen die op 1 april geen kennis hadden kunnen nemen van onze Internet-site. Men bleef maar vragen naar het overzicht van de captives onder de assurantiekantoren. Ook zeer vooraanstaande functionarissen in de branche waren er gretig ingetrapt; maar u kent ons gevoel voor discretie.
Meneer Van Ek, doe ’s gek!
Tijdens een voorpremière van de film ‘Patch Adams’ heeft De Amersfoortse een schenking gedaan aan de Stichting Pleister Clowns. Bestuursvoorzitter drs. Jacques van Ek liet zich bij de overhandiging gewillig van een klassiek dopneusje voorzien. Aangezien de hoofdpersoon in de film als het ware de voorvader is van de Stichting Pleister Clowns, koppelde De Amersfoortse dit goede doel aan de première. De stichting biedt ziekenhuizen gratis clowns aan, die daar kinderen bezoeken om ze even uit de werkelijkheid van onderzoeken, operaties, pijn en verdriet te halen.
Weer grote deelname bij Insurance Sail
Morgen (zaterdag) wordt bij Ottenhome in Loosdrecht de zesde editie van Insurance Sail gehouden. Eind vorige week hadden zich al ruim 250 deelnemers aangemeld. Naast tal van ‘losse’ teams van assurantiekantoren en verzekeraars zijn er ook weer partijen die met een ruime delegatie naar de plassen komen. Aegon heeft weer een claim op 25 bootjes gelegd. Tweede mega-deelnemer is de SOM-groep, de tegenhanger van Univé in het onderlingensegment, die elf vaartuigen heeft gecharterd. Ook ruim vertegenwoordigd zijn Centraal Beheer en Hooge Huys, elk met vijf boten.
Nu ‘zestallen’ in ABC-voetbaltoernooi
De teams die op maandag 17 mei deelnemen aan het ABC Voetbaltoernooi zullen niet uit elf, maar uit slechts zes spelers bestaan. Het toernooi op de velden van AFC in Amsterdam wordt deze keer bovendien in één dag gespeeld. Inschrijfformulieren kunnen per fax (020-66.66.668), of per e-mail (w.westerhof@troostwijk.nl) worden aangevraagd.

Reageer op dit artikel