nieuws

Een dagje uit met Talent&Pro

Archief

Daphne Salomé, business-unitmanager bij detacheerder Talent&Pro, heeft samen met zo’n tachtig collega’s en gedetacheerden allerlei evenementen georganiseerd voor geestelijk beperkte volwassenen en kinderen van zorginstelling Amerpoort ASVZ in Baarn. Amerpoort is een organisatie waar mensen met een geestelijke beperking kunnen wonen of logeren. Er wordt vorming en training gegeven, vrijetijdsbesteding en thuiszorg. De twee organisaties zijn bij elkaar gekomen via Matchpoint, een instelling die als doel heeft het Betrokken Ondernemen te initiëren en organiseren en via aangevraagde projecten maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen.

– Hoe kwam je op het idee?Het idee om ons jaarlijkse bedrijfsuitje eens anders vorm te geven, bestond al langer. Toen het uitje van dit jaar ter sprake kwam, heb ik de knoop doorgehakt en ben gaan zoeken naar een organisatie die ons kon helpen met het vinden van een maatschappelijk project. Vervolgens kwamen wij uit bij Matchpoint die ons matchte met Amerpoort. Samen met een groep collega’s, medewerkers van Amerpoort en Matchpoint zijn wij rond de tafel gaan zitten om te brainstormen.
– En hoe zag de dag eruit?Omdat wij met een grote groep medewerkers waren en de cliënten verschillende behoeften hebben, was de dag opgesplitst in drie deelprojecten. De ruim vijftig kinderen konden genieten van een nazomerspeeldag met een luchtkussen en allerlei spelletjes zoals koekhappen, stoelendans en zakdoekje leggen. We hadden een ijscokar geregeld en van tevoren de lunchzakjes voor de kinderen klaargemaakt. Ondertussen heeft een ander deel van mijn collega’s een ‘snoezelschuur’ gebouwd. Dat is een ruimte geworden waar de zintuigen van cliënten met een zware handicap gestimuleerd kunnen worden. Zo is er een boerderijschuur nagebootst met stro op de grond en in een kast staan bakjes met allerlei voorwerpen die zij kunnen betasten. De derde groep collega’s is met drieënveertig volwassenen van Amerpoort en hun begeleiders wezen lunchen in een pannekoekenhuis, om vervolgens de middag door te brengen in Dierenpark Amersfoort.
– Wat vond iedereen van de dag?We hebben zeer enthousiaste reacties gehad. De kinderen waren sowieso de hele dag door het dolle heen. Achteraf hoorde ik dat de vaste bewoners het er ’s avonds nog over hadden. Ook mijn collega’s hebben genoten. Nadat we afscheid hadden genomen van de mensen, hebben we nog even nagepraat. Er kwamen grappige verhalen naar boven. Zo was er bij de speeldag een jongen die heel graag wilde koekhappen maar tot zijn grote spijt geen koek lustte maar wel fricadellen. Dus toen is mijn collega meteen een fricadel gaan halen en heeft deze opgehangen. Dat vond de jongen natuurlijk geweldig! Tja, je moet een beetje kunnen improviseren.
– Volgend jaar weer zo’n uitje?Absoluut, al weten we nog niet precies welk project we gaan doen.
De kinderen genieten van ouderwetse spelletjes tijdens de nazomerspeeldag

Reageer op dit artikel