nieuws

Edwin Velzel is bij Univé tijdelijk opvolger Meinders

Archief

Bij Univé zijn vorige week enkele knopen doorgehakt in het verlengde van het plotselinge vertrek, twee weken eerder, van topman Thijs Meinders. Het gaat om de benoeming van een tijdelijk algemeen directeur en een wijziging in de directiestructuur.

Tot het einde van dit jaar zal Edwin Velzel (37) fungeren als algemeen directeur. Hij was sinds maart 1999 interim-directeur Verzekeringsbedrijven bij Univé. Velzel, die van oorsprong ingenieur informatica is, was voordien onder meer werkzaam als algemeen directeur van het automatiseringsbedrijf ASZ en als lid van de hoofddirectie van het GAK.
De centrale ondernemingsraad van Univé is vorige week akkoord gegaan met de voorgenomen wijziging van de directiestructuur. De wijziging houdt in dat de functies van directeur Verzekeringsbedrijven, adjunct-directeur Schade en adjunct-directeur Zorg komen te vervallen. Hiermee valt een bestuurslaag weg, want in plaats daarvan komen de functies van directeur Verzekeringsbedrijf Zorg en directeur Verzekeringsbedrijf Schade, welke direct onder de algemeen directeur vallen. De huidige adjunct-directeur Schade, Jan Hennekam (39), is benoemd tot directeur Verzekeringsbedrijf Schade. Voor de eerste man/vrouw bij Zorg loopt nog een wervingsprocedure.

Reageer op dit artikel