nieuws

ECI start op internet met clubverzekeringen

Archief

Boekenclub ECI is op internet gestart met de verkoop van verzekeringen. De verzekeringstaken heeft ECI uitbesteed aan volmachtbedrijf Intrasurance, bekend van de website www.verzekeruzelf.nl.

Onder de naam ‘Clubverzekeringen’ biedt het bedrijf de 1,2 miljoen leden van de boekenclubs (naast ECI ook de Nederlandse BoekenClub) op www.eci.nl particuliere schadeverzekeringen aan tegen clubkorting. De leden kregen al met korting een Visa Card en reizen aangeboden op de internetsite.
Volgens ECI kan de korting op de verzekeringspremies “oplopen tot 30% prijsvoordeel”. Het pakket omvat vrijwel alle reguliere schadeverzekeringen: wonen, auto, recreatie, ziektekosten, ongevallen en aansprakelijkheid. De promotie zet ECI voorlopig nog op een laag pitje. Pas in het vierde kwartaal worden de leden via de clubmagazines op de hoogte gebracht van het bestaan van Clubverzekeringen.
ECI kijkt de ontwikkeling van Clubverzekeringen eerst rustig aan. “We hebben geen echte doelen gesteld over de groei. Ook niet hoe lang we er mee doorgaan. Wij kijken wel hoe het zich ontwikkelt”, zegt woordvoerder Hanneke Lutz.
Intrasurance
Het verzekeringsdeel op de site wordt verzorgd door het volmachtbedrijf Intrasurance uit Zaltbommel – bekend van de website www.verzekeruzelf.nl – die de verzekeringen onderbrengt bij Avéro, DBV, Elvia, LAR, London en Unigarant. Voor de schadeafhandeling, met een 24-uursschadeservice, zijn er samenwerkingen met VHD, Carglass en met expertisebureaus als Corex, CED en SCN.
Begin dit jaar stapte overigens ook Wehkamp samen met Intrasurance in verzekeringen. Het volmachtbedrijf zegt zich vooral te richten op de automatisering van backoffice-werkzaamheden van financiële dienstverleners.
Voor vragen verwijst ECI naar een helpdesk, die tijdens kantooruren bemand wordt door tussenpersoon Dutch Care Advies uit Zeist. Ook kan het clublid hier advies inwinnen of begeleid worden bij het sluiten van de verzekeringen. Op de site meldt ECI dat de leden hier ook terecht kunnen voor hypotheken, leningen, lijfrentes of pensioenverzekeringen.
Ace
ECI zet met Clubverzekeringen niet de eerste schreden op verzekeringsgebied. De boekenclub bood in het clubmagazine al eens een soort garantieverzekering aan: bij arbeidsongeschiktheid mocht een clublid vijf jaar lang voor e 100 uit de folders blijven bestellen. Deze test, met als risicodrager Ace, heeft slechts een kwartaal gelopen. In Duitsland en Frankrijk heeft ECI meer ervaring op verzekeringsgebied: leden kunnen daar al enige tijd online schadeverzekeringen sluiten.

Reageer op dit artikel