nieuws

Echtpaar Gelink-Petzoldt haalde f 7 mln uit firma

Archief

De schuldenlast van Gelink Advies Groep is volgens de laatste inventarisatie _ 4,2 mln groot. Het Enschedese intermediairbedrijf, dat begin oktober failliet werd verklaard, staat bij verzekeraars en geldverstrekkers voor _ 2,5 mln in het krijt. Oorzaken hiervoor zijn een hoog verval (en dus terug te betalen provisiegelden) en voorschotleningen. Fortis (met name Defam en Direktbank) was de voornaamste zakenpartner van Gelink en heeft een voorlopige vordering van _ 0,9 mln.

Daartegenover staat een pandrecht op de portefeuille en alle vorderingen van Gelink Advies Groep. Eén van die vorderingen is die op het voormalige echtpaar Gerrit Gelink en Douchka Petzoldt, die in de jaren 2001 tot en met 2004 voor liefst _ 7,1 mln aan de firma onttrokken. Dat bedrag is door rentebijschrijving inmiddels tot bijna _ 11 mln opgelopen. Het terughalen van die gelden wordt volgens curator Van Dusseldorp een lastig karwei: het vermogen van Petzoldt zou minimaal zijn en enig vermogen van Gelink bevindt zich in de Verenigde Staten, net als de man zelf.

Reageer op dit artikel