nieuws

ECD komt terug op standpunt over de ‘All Travels Card’

Archief

De Economische Controledienst (ECD) is teruggekomen op zijn oordeel over de ‘All Travels Card’, de nieuwe semi-doorlopende reisverzekering van Unigarant. In een brief aan Unigarant stelt de ECD dat de verkoop van het product door reisbureaus zonder SER-inschrijving niet geoorloofd is.

“Naar nu gebleken is, zijn we door Unigarant onvolkomen geïnformeerd”, zegt J. de Groot, hoofd juridische zaken van de ECD in een reactie op de merkwaardige ommezwaai van de controledienst.
De Groot stelde nog maar enkele weken geleden (AM 23, pag. 7) dat het reisproduct, ook na heroverweging, niet aangemerkt kon worden als een doorlopende reisverzekering: “Een andere interpretatie van de Wabb is niet haalbaar”, meldde het hoofd juridische zaken destijds aan AM.
Niet bekend
Inmiddels is De Groot op zijn standpunt teruggekomen.
“Het feit dat de klant desgewenst de duur van de dekking kan verlengen, was ons in eerste instantie niet bekend. Inmiddels zijn we volledig op de hoogte en is ons oordeel dat de ‘All Travels Card’, in tegenstelling tot onze eerdere verklaringen niet door reisbureaus zonder SER-inschrijving verkocht mag worden”.
Met deze ommezwaai staat de ECD weer op één lijn met Financiën en de SER, die reeds bij de introductie van het product verklaarden dat het hier een doorlopende reisverzekering betrof.
Unigarant wil op dit moment geen commentaar geven op het gewijzigde standpunt van de ECD. Ook wenst de ANWB-dochter niet in te gaan op de vraag of de verkoop door reisbureaus zonder SER-inschrijving nu gestaakt zal worden. “Aan het eind van deze maand hebben we een gesprek met de ECD over deze kwestie. We beschikken nu namelijk over twee brieven met twee totaal verschillende standpunten van de ECD”, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel