nieuws

Ecabo introduceert stagevinden.nl

Archief

Ecabo, het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven, heeft de website www.stagevinden.nl geïntroduceerd. Deze website, geopend door staatssecretaris Marc Rutte (OCW), brengt vraag en aanbod van stageplekken bij elkaar. Het aanbod betreft stageplaatsen bij erkende Ecabo-leerbedrijven in de economisch-administratieve sectoren, waaronder de verzekeringsbranche en de sectoren ICT en beveiliging.

Vanaf september kunnen Regionale Opleidings Centra (ROC’s) de stagebank opnemen op hun eigen website, in hun eigen huisstijl en voor hun eigen verzorgingsgebied. “Het doel van de stagebank is om vraag naar en aanbod van stageplaatsen voor mbo-opleidingen sneller bij elkaar te brengen. Scholieren hebben de zekerheid met gekwalificeerde leerbedrijven in contact te treden. De volgende stap is het laten matchen van de profielen van de leerlingen en bedrijven”, aldus woordvoerder Herman de Kievith van Ecabo.
Leerbedrijven kunnen stageplaatsen gratis online aanbieden. Iedere stageplek blijft zes weken op de site staan. Komt er geen respons op de plaatsing of slaagt het bedrijf er niet in om een geschikte leerling te vinden, dan kunnen ze verder worden geholpen door Ecabo-adviseurs.

Reageer op dit artikel