nieuws

Eblinc komt met EB-programma

Archief

Gerrit-Jan van Dalen, eigenaar van assurantiekantoor Surplus (Velp), heeft een arbeidsvoorwaardenapplicatie ontwikkeld voor werkgever en intermediair.

De applicatie (www.arbeidsvoorwaarden.com), ondergebracht in het bedrijf Eblinc, bestaat uit vier modules: een basismodule met rekenregels voor arbeidsvoorwaarden, een loonmodule, een rapportagemodule en een intermediairmodule. De applicatie draait op een centrale computer waarbij relatiecode en wachtwoord de toegang via internet regelen.
De toegevoegde waarde zit volgens Van Dalen in de tijdsbesparing, de onafhankelijkheid van het systeem en de lage kosten. De werkgever betaalt e 1 per maand per werknemer, de tussenpersoon betaalt e 1.000 per jaar voor licentie en onderhoud.
De applicatie is vooral bedoeld voor bedrijven tot vijftig werknemers. Uitgangspunt voor Van Dalen is dat de werkgever zelf de mutaties en dergelijke doorvoert in het systeem. Dat was ook de reden om zo’n applicatie te ontwikkelen. “Ik werd gek van alle mutaties die op verschillende manieren bij mij binnenkwamen en die ik vervolgens allemaal zelf moest gaan verwerken. Nu komen ze via e-mail binnen in een vast format waardoor ze zo in het systeem ingelezen kunnen worden en alle gegevens aangepast worden waar dat nodig is. Maar ze kunnen ook in XML aangeleverd worden. Alles is mogelijk.”
Volgens Van Dalen moet zijn systeem het hebben van de eenvoud in vergelijking met pakketten als EBL Pro van softwarebedrijf Infa. “Zo’n pakket, evenals andere pakketten, is vaak erg uitgebreid. Bovendien is het vaak lastig om bijvoorbeeld pensioenregelingen erin te verwerken. Verder is mijn applicatie onafhankelijk en kunnen alle producten van welke verzekeraar dan ook ingevoerd worden.” Vooralsnog heeft Van Dalen producten van De Amersfoortse en ONVZ in zijn systeem zitten. Zwitserleven zou belangstelling hebben om de applicatie beschikbaar te stellen aan zijn intermediair.
Voor tussenpersonen lijkt de applicatie aantrekkelijk. Er is echter één maar: er is nog niet voorzien in een koppeling met het systeemhuispakket. “Anva stelt dat zo’n koppeling gemaakt kan worden. Maar alleen het onderzoek daarnaar kost al een hoop geld. Overigens is het niet heel veel moeite om de gegevens in te tikken”, vindt Van Dalen.

Reageer op dit artikel