nieuws

E-broker Nationale-Nederlanden opent deuren voor intermediair

Archief

Het veelbesproken virtuele assurantiekantoor van Nationale-Nederlanden heeft deze week haar deuren op internet geopend voor tussenpersonen die een vermelding willen hebben op de website. Ook is de naam van het bedrijf bekendgemaakt: ‘Wellowell’.

De naam Wellowell moet de doelstelling van de virtuele intermediair verbeelden: ‘een bron van onafhankelijk financieel advies voor consumenten’. De consumenten moeten nog tot het eind van de zomer wachten voordat ze zich aan deze bron kunnen laven, want dan gaat Wellowell pas van start met de verkoop.
Assurantie-adviseurs die door bezoekers van de Wellowell-website (www.wellowell.nl) gevonden willen worden, kunnen zich ondertussen aanmelden voor opname in de intermediair-zoekmachine. Niet alle tussenpersonen hebben toegang. Zij dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen. Het lidmaatschap van NVA of NBVA biedt toegang, of anders tenminste een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een SER-inschrijving. Ook dient de tussenpersoon over een eigen website en e-mailadres te beschikken.
Verder wordt van aangesloten tussenpersonen verwacht dat zij binnen één dag contact leggen met klanten die zich via internet melden en dat zij ‘onafhankelijk adviseren waarbij het belang van de klant voorop staat’, aldus de NN-captive.
Tot 31 augustus is aanmelden op de website gratis, daarna kost dit f 65 aan administratiekosten. De deelname is tot april 2001 gratis, daarna kost een vermelding f 550 per jaar.
Wellowell heeft inmiddels het lidmaatschap van de NVA aangevraagd. NVA-directeur Niels Mourits reageert enthousiast op het verzoek: “Ze zijn van harte welkom. Er lijkt geen reden hun aanvraag te weigeren. Het 100% aandeelhouderschap van NN is zoals u weet sinds onze laatste ledenvergadering niet langer een probleem”.

Reageer op dit artikel