nieuws

Dwangsom voor Infonetwerk

Archief

Toezichthouder AFM heeft een last onder dwangsom opgelegd aan de eigenaar van eenmanszaak Infonetwerk uit het Brabantse Willemstad.

De AFM vermoedt dat Infonetwerk zonder vergunning financiële diensten heeft verleend. Het bedrijf is actief met diverse financieringsprojecten en ‘aankoop/overname van levens en beleggingspolissen’, maar heeft vragen van de AFM daarover tot nu toe niet afdoende beantwoord. De dwangsom van _ 4.000 per dag tot maximaal _ 80.000 is inmiddels verbeurd.
Uit de correspondentie tussen de AFM en eigenaar Dörr van Infonetwerk blijkt dat vorig jaar onder meer geld is geleend van een familie om deelnemers in een financieringsproject terug te betalen. Projecten waarbij Infonetwerk naar eigen zeggen betrokken was, zijn onder meer de koop van recreatiewoningen, import van auto’s uit België en van textiel uit India.

Reageer op dit artikel