nieuws

Dwangsom van DNB voor Bisso

Archief

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een last onder dwangsom opgelegd aan boeteverzekeraar Bisso Group Nederland BV, wegens overtreding van de Wet Toezicht Verzekeringsbedrijf 1993.

DNB wil graag duidelijkheid van Bisso over de producten die het van oorsprong Zweedse bedrijf op de Nederlandse markt heeft aangeboden. Tegen betaling van een bedrag aan lidmaatschapgeld kon de consument bij Bisso, via een website die inmiddels niet meer actief is, een vergoeding krijgen voor opgelopen snelheidsboetes.
DNB heeft voor het verstrekken van de benodigde inlichtingen een termijn gesteld, maar Bisso zwijgt tot op heden in alle talen. Daarmee overtreedt dit bedrijf artikel 55, tweede lid, van de WTV 1993 en dat is de reden waarom DNB Bisso nu een last onder dwangsom heeft opgelegd, met de bedoeling de verlangde inlichtingen alsnog te verkrijgen.

Reageer op dit artikel