nieuws

‘Duizenden euro’s verschil in kosten van spaarhypotheek’

Archief

Volgens de Verzekeringssite, pas gestart met hypotheekvergelijkingen, kunnen consumenten duizenden euro’s voordeliger uit zijn met hun spaarhypotheek als ze zich meer zouden richten op maandlasten en niet alleen op de rente.

Het maximale verschil dat de site tegenkomt, is _ 20.000. Een vergelijking op rente is misleidend, vindt de site: “In de top-vijf van hypotheken met de laagste rentes komen de spaarhypotheken met de laagste maandlasten namelijk niet voor. Een hypotheek met een lage rente is dus zeker geen garantie voor lage nettomaandlasten.”
De Verzekeringssite onderzocht vijftig spaarhypotheken, waarbij voor vijf verschillende doelgroepen de gemiddelde maandlasten berekend werden. “Diverse hypotheekverstrekkers hebben momenteel speciale acties, zoals bijvoorbeeld geld-retouracties of gratis lcd-tv’s. Huizenbezitters betalen bij veel van deze acties feitelijk de korting uit eigen zak door middel van een hogere rente of premie.”

Reageer op dit artikel