nieuws

Duitsers vinden financiën belangrijker dan gezondheid

Archief

Uit onderzoek in opdracht van het Duitse Allianz blijkt dat Duitsers hun financiële zekerheid voor de toekomst belangrijker vinden dan gezonder leven

Duizend mensen in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje zijn ondervraagd over hun levensdoelen, hun tevredenheid en hun persoonlijke financiële planning. Bij de levensdoelen van Spanjaarden, Italianen en Fransozen gaat gezonder leven met respectievelijk 91,%, 88% en 74% vóór de financiële zekerheid van de oudedag (resp. 78%, 86% en 73%). In Duitsland is dit anders. Daar staat een goede opleiding met 88% bovenaan, gevolgd door het hebben van een partner (80%) en financiële zekerheid voor de oudedag (78%). Pas op de zevende plaats staat gezonder leven met 70%.

Reageer op dit artikel