nieuws

Duitsers sluiten meer pensioenpolissen via de werkgever

Archief

Vier op de vijf Duitse ondernemingen biedt het personeel diensten aan voor de oudedagsvoorziening

Dit is een stijging van 6% ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit een Duits onderzoek onder bedrijven, werknemers en makelaars. De stijging is vooral toe te schrijven aan kleine ondernemingen (tot vijftig werknemers). De dekking in grote en middelgrote bedrijven is al bijna volledig. Circa tweederde van de kleinere ondernemingen biedt zijn personeel een oudedagsvoorziening aan. Daarbij wordt het meest gebruik gemaakt van de bedrijfspensioenvoorziening. Tegenwoordig bezit gemiddeld 17% van de werknemers een aanvullende pensioenverzekering via het bedrijf, tegenover 14% vorig jaar. De belangstelling voor het sluiten daarvan steeg van 8% vorig jaar naar 10% dit jaar. Werknemers van 18 tot 30 jaar hebben de meeste interesse, al heeft 73% aanmerkingen op ontoereikende of ontbrekende informatieverschaffing.

Reageer op dit artikel