nieuws

Duitsers positief over polisbundeling

Archief

De buitendiensten van Duitse verzekeraars worden aangespoord om meer aan cross-selling te doen, wat betekent dat ze bij een klant meer dan één polis moeten sluiten

Volgens een onderzoek van het Duitse Psychonomics juichen klanten dit toe en verwachten zij voornamelijk voordelen van polisbundeling. Van de ruim tweeduizend ondervraagden verwacht 69% hierdoor een vriendelijker behandeling en denkt 61% een beter tariefaanbod te krijgen. Bovendien veronderstelt 58% dat zo een betere advisering door de verzekeraars en hun vertegenwoordigers mogelijk is. Een vijfde van de verzekerden vreest voor nadelen, zoals het niet kunnen behouden van gunstige polisvoorwaarden. Vooral oudere verzekerden zijn voorstanders van polisbundeling; tweederde van de 55-plussers prefereert alle polissen onder te brengen bij één verzekeraar, tegenover 46% van verzekerden tot 30 jaar.

Reageer op dit artikel