nieuws

Duitse verzekeraars pessimistisch over 2006

Archief

De Duitse verzekeringsindustrie is somber gestemd over de vooruitzichten voor het komende jaar

Wegens de slechte economische situatie en de hoge werkloosheid wordt nauwelijks groei verwacht. Het Duitse verbond van verzekeraars GDV rekent voor 2006 op een premietoename van circa 0,5%, na een verwachte groei van 2,1% in 2005 en van 3,5% in 2004. De groei van 2005 is voor een deel te danken aan branche Leven. Ondanks dat op een slecht jaar gerekend werd vanwege het wegvallen van het belastingvoordeel bij de uitkering van nieuwe polissen, komt de groei toch uit op zon 4%. De verzekeraars zijn zich meer gaan richten op de levensverzekering als particuliere pensioenverzekering. Hiervoor is de verwachting goed, al wordt voor komend jaar nog slechts 1% groei verwacht. De groei van premie-inkomsten van de particuliere zorgverzekering wordt door GDV op 3,7% geschat, wat minder is dan werd verwacht. De branche Auto maakt zich zorgen, aangezien de prijzenoorlog voor lagere premies zorgt. Na drie jaren van groei, zullen de premie-inkomsten in 2005 met 2% afnemen.

Reageer op dit artikel