nieuws

Duitse verzekeraars gaan riskmanagement aanpassen

Archief

Verlaging van bedrijfsrisicos is de komende tijd bij een vijfde van alle Duitse verzekeraars een van de belangrijkste uitdagingen

Vooral brandverzekeraars investeren tot 2007 veel in riskmanagement, blijkt uit onderzoek van het Duitse adviesbureau Mummert. De aanleiding hiervoor ligt bij de grote schade door natuurrampen, waardoor duidelijk is geworden dat ze te weinig inzicht hebben inde aard en omvang van gevaren. Slechts 24% van de grote verzekeraars, en geen enkele maatschappij met 500 tot 1.000 medewerkers, ziet klantbetrokken riskmanagement als een van hun kernkwaliteiten. Het gevolg is dat verzekeraars vaak vertrouwen op klanteninformatie die niet is nagetrokken en ze bij schadegevallen moeten rekenen op zware verliezen. Om dit gevaar te verkleinen, gaan ze een strenger beleid voeren. Zo wil bijna 40% van de verzekeraars in de toekomst gepaste risicos overdragen aan hun klanten. Bij een verzekeringskwestie moeten klanten er dan op rekenen dat ze zelf voor een deel van het schadebedrag opdraaien. Van de verzekeraars wil 86% de komende jaren investeren in systematische registratie, analyse en taxatie van verzekeringstechnische risicos. Bovendien wil 80% van de personenverzekeraars een verandering van riskmanagement.

Reageer op dit artikel