nieuws

Duitse verzekeraar breidt uit met verkeersrechtsbijstand

Archief

In Duitsland gebeuren jaarlijks twee miljoen verkeersongevallen, waarbij de schuldvraag vaak niet duidelijk kan worden opgelost

Hierdoor komt het snel tot een proces. Naast het feit dat de Duitse autoverzekeraar Direct Line Versicherung vooral in verkeersrechtsbijstand verder potentieel kan gebruiken, is dit een reden voor de verzekeraar om zijn aanbod uit te breiden met een rechtsbijstandpolis. Hiermee is de verzekerde vanaf het begin gedekt, in plaats van na de vaak gebruikelijke wachttijd van drie maanden. De verzekeraar, behorend tot Royal Bank of Scotland, biedt zijn diensten voornamelijk via internet aan. Bij rechtsbijstandpolissen van Direct Line zijn juridische verklaringen niet alleen na ongevallen, maar ook bij verkeersovertredingen alsmede bij koop- en reparatieverdragen van voertuigen gedekt. Hierbij worden onder meer de kosten voor een advocaat en gerechtskosten overgenomen. Klanten kunnen kiezen tussen de rechtsbijstandpolis Familie voor niet-zelfstandigen, waarbij alle gezinsleden bij geschillen in het verkeer verzekerd zijn, en tussen de rechtsbijstandpolis Auto, waarbij een bepaald voertuig verzekerd is.

Reageer op dit artikel