nieuws

Duitse toezichthouder sluit beroep op verzekeraarsvangnet niet uit

Archief

Thomas Steffen, hoofd van de Duitse toezichthouder BaFin, heeft publiekelijk verklaard een snel beroep op ‘Protektor’, het door de branche ingestelde vangnet voor in financiële problemen geraakte (levens)verzekeraars niet uit te sluiten

Daarbij doelt hij men name op de slechte financiële positie waarin de Mannheimer Lebensversicherung momenteel verkeert. De BaFin heeft geëist dat de verzekeringsbranche onder aanvoering van het Duitse verbond van verzekeraars GDV binnen een maand met een toereikend reddingsplan op de proppen komt. Volgens enkele media zouden de verzekeraars verdeeld zijn over het al dan niet financieel ondersteunen van de Duitse levensverzekeraar. Met name de in Duitsland actieve buitenlandse verzekeraars, waaronder Zurich, Generali en Aviva, zouden hun aanvankelijk toegezegde steun aan het noodfonds van € 5 mld willen intrekken, mede door de slechte financiële omstandigheden bij diverse andere (levens)verzekeraars.

Reageer op dit artikel