nieuws

Duitse rechter kiest voor minimum afkoopwaarde

Archief

Het oordeel van het Duitse hooggerechtshof over de hogere afkoopwaarde van voortijdig beëindigde levensverzekeringen betekent positief nieuws voor de Duitse bond van verzekerden GdV

Verzekeraars moeten beter met het geld van hun klanten omgaan en de klanten krijgen meer rechten. Hoe slecht de kwaliteit van het advies is, blijkt uit het feit dat een vijfde van de contracten het einde van de looptijd bereikt. De helft van de contracten wordt voortijdig en meestal na enkele jaren opgezegd. Ook de bond van belegging in tweedehands levenpolissen (BVZL) is tevreden met de uitspraak van het hooggerechtshof. De waarde van een levenpolis zal al in de eerste jaren van de looptijd duidelijk stijgen, wat inhoudt dat meer opzeggers hun contract op de tweedehandsmarkt kunnen aanbieden. De tweedehandsmarkt van levenpolissen schat het aankoopbare polisvolume op € 6 mld per jaar. De BVZL deelt mee dat tot nu toe slechts 7% van de consumenten de verkoop van de polis kent als winstgevend alternatief bij voortijdige opzegging.

Reageer op dit artikel