nieuws

Duitse polissen op Ebay te koop

Archief

De Duitse verzekeraar Asstel gaat vanaf december via de veilingsite Ebay polissen verkopen

Naast het gebruik van banners, worden verzekeringsproducten ook aangeboden door middel van pop-ups die passen bij bepaalde Ebay-aankopen. De samenwerking is gericht op de lange termijn, maar is voorlopig voor één jaar vastgelegd. Sinds oktober hebben meer dan zeventien miljoen mensen de Duitse Ebay-site bezocht. Asstel, dat nu al 48% van zijn polissen via internet sluit, gaat ervan uit dat de bezoekers van Ebay en de doelgroep van de verzekeraar erg goed bij elkaar passen. Op de Ebay-site wordt elke twee minuten een auto verkocht. Het zou mooi zijn, als wij elke acht minuten een autoverzekering mee kunnen verkopen, aldus Asstel. De tot het Gothaer-concern behorende verzekeraar ziet vooral mogelijkheden in de samenhang tussen producten en auto-, brand-, ongevallen-, aansprakelijkheids- en ziektekostenverzekeringen. Ook wil Asstel polissen voor oudedagsvoorzieningen via Ebay verkopen. De Ebay-klanten krijgen geen speciaal tarief, maar wel actiekortingen.

Reageer op dit artikel