nieuws

Duitse mannen veroorzaken minste autoschade

Archief

Verzekeringsmaatschappij Deutsche Internet Versicherung heeft onderzocht wat de gemiddelde leeftijd is van de beste automobilisten van Duitsland

Van de circa 200.000 onderzochte verzekeringsgevallen met de minste aansprakelijkheidsschade komen mannelijke rijders in de leeftijdscategorie 36 tot 40 jaar naar voren. De grootste veroorzakers van ongevallen zijn evenwel ook mannen, maar dan in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. Zij veroorzaken bijna dubbel zoveel ongevallen. Mannen blijken tot aan het 55e levensjaar minder schade aan te richten dan vrouwen van dezelfde leeftijd; daarna gaat het ongeveer weer gelijk op. Bij de beginnende automobilisten tussen 18 en 20 jaar raakt statistisch gezien bijna een kwart van de mannen betrokken bij een ongeluk.

Reageer op dit artikel