nieuws

Duitse makelaars vinden bij verzekeraars advies en begeleiding nu even belangrijk als prijs/prestatie

Archief

Makelaars in Duitsland vinden bij verzekeraars advies en begeleiding nu net zo belangrijk als de prijs/prestatieverhouding

Uit een landelijk onderzoek onder makelaars en onafhankelijke tussenpersonen blijkt dat 34% in de samenwerking met verzekeraars aan beide zaken even veel waarde hechten, terwijl twee jaar geleden de prijs/prestatie-combinatie (41%) veel belangrijker werd gevonden dan de begeleiding door verzekeraars (24%). Ook het producten- en dienstenaanbod – nu 32% tegen 20% in 2002 en een snelle schaderegeling 23% tegen 11% – wint aan belang. Opmerkelijk is dat aan een fout- en probleemloze afwikkeling van zaken minder waarde wordt toegekend dan twee jaar geleden (27% tegen 17%).

Reageer op dit artikel