nieuws

Duitse consument spaart meer voor pensioen

Archief

Duitse consumenten sparen meer voor hun oudedagsvoorziening op aandrang van financiële instellingen en de overheid

Dat blijkt uit een onderzoek door het financiële adviesbedrijf Plansecur (Kassel) onder 260 financiële adviseurs in de tweede helft van dit jaar. Volgens Plansecur spaart weliswaar een iets kleiner percentage (73%) van de Duitsers voor de oudedag, maar zij leggen wel beduidend hogere bedragen opzij. Ruim de helft (51%) spendeert meer aan verzekeringen. Verder reserveert 63% geld voor de aankoop van een woning. Dat is een sterke teruggang ten opzichte van het eerste halfjaar (81%), aldus het adviesbedrijf. Duitsers zijn verder ook meer gaan sparen voor vakanties, vrijetijdsbestedingen en duurzame consumptiegoederen.

Reageer op dit artikel