nieuws

Duits vangnet insolvabele zorgverzekeraars is ‘kalmeringspil’

Archief

De verzekeringspool (Medicator) die Duitse zorgverzekeraars in het leven hebben geroepen als vangnet voor gedupeerde verzekerden wanneer hun verzekeraar zijn financiële verplichtingen niet meer kan nakomen, zal nooit in actie komen

Volgens de directeur van de brancheorganisatie van particuliere ziektekostenverzekeraars heeft het noodfonds slechts tot doel gehad om de onrust bij verzekerden weg te nemen, die was ontstaan na het faillissement van levensverzekeraar Mannheimer, die via een separaat bedrijf ook op zorggebied actief was. De opzet van de pool was volgens de directeur derhalve slechts een ‘kalmeringspil’. Hij verzekerde dat de sector nimmer een beroep hierop zal hoeven te doen.

Reageer op dit artikel