nieuws

Duits intermediair behoudt geloof in beleggingspolissen

Archief

Het afgelopen jaar is op de Duitse levensverzekeringsmarkt door de crisis op de aandelenmarkt het aandeel van beleggingsgebonden leven- en pensioenpolissen met meer dan 10% teruggelopen

Desalniettemin blijft 85% van de makelaars en andere onafhankelijke tussenpersonen van mening dat er op de langere termijn vraag hiernaar zal blijven bestaan. Uit een onderzoek van Tillinghast blijkt dat maar liefst vier van de vijf respondenten hierin een goed alternatief zien voor de traditionele kapitaallevensverzekeringen en dat 44% van het intermediair verwacht dat beleggingsgebonden producten een groot deel van de nieuwe levenproductie zal blijven uitmaken. Slechts 42% vindt beleggingspolissen te weinig zekerheid bieden.

Reageer op dit artikel