nieuws

DTP en Avios verder als Maetis

Archief

Maetis is de naam van de arbodienst die is ontstaan uit de fusie tussen De Twaalf Provinciën (DTP) en Avios.

Maetis (spreek uit: Metis) is qua grootte de derde arobodienst in ons land. Bij Maetis zijn ongeveer 61.000 werkgevers aangesloten die samen zo’n 930.000 werknemers hebben. De directie van Maetis wordt gevormd door Fons Bartray (Avios) en Henry Harmsen van der Vliet (DTP). Het hoofdkantoor is voorlopig nog gevestigd in Amersfoort, in het hoofdkantoor van het vroegere Avios. Een nieuwe locatie wordt gezocht. Ook is nog geen beslissing genomen over de nevenvestigingen. De twee arbodiensten hebben samen 35 nevenvestigingen waaronder qua vestigingsplaats tien doublures.
Zorgverzekeraar VGZ heeft 49% van de aandelen van Maetis in handen. Pensioenfonds PGGM bezit 51% van de aandelen.
De naam Maetis is ontleend aan de Griekse mythologie. Meatis is de moeder van Athene en staat symbool voor het boven de partijen (in deze: werkgever en werknemer) staan.

Reageer op dit artikel