nieuws

DSW Assuradeuren verkocht aan plaatsgenoot A.A. van der Waal

Archief

Het Oud-Beijerlandse volmachtbedrijf DSW Assuradeuren, tevens bekend onder de naam Doolaard & Co, wordt per 1 januari volgend jaar overgenomen door plaatsgenoot assurantiekantoor A.A. van der Waal.

Gebrek aan een opvolger en onzekerheid over marktontwikkelingen in de toekomst hebben de vennoten van DSW Assuradeuren doen besluiten om hun aandelen over te dragen aan Aart van der Waal, directeur/aandeelhouder van het gelijknamige assurantiekantoor. Het NVA-lid DSW Assuradeuren was voor de helft eigendom van directeur Ben Doolaard (53) en ‘stille’ vennoot Jaap Schippers.
Alle achttien medewerkers gaan in principe mee over naar de nieuwe werkgever. Zij zullen hun intrek nemen in het kantoorpand van Van der Waal. Wat er met het pand van DSW Assuradeuren gaat gebeuren, is niet bekend. “Misschien verhuur ik het wel”, aldus Doolaard die voorlopig als adviseur aanblijft. Vaklloyd
DSW Assuradeuren heeft volmachten van Aegon, Amev, Axa, DAS, Delta Lloyd, NN, en Stad Rotterdam. Het bedrijf is vennoot (25%) van Vaklloyd Assuradeuren, eveneens in Oud-Beijerland gevestigd. In dit volmachtbedrijf participeren ook Korenhof Verzekeringen in Schoonhoven en Blok & Kievit, onderdeel van Assurantiegroep Nederland in Gouda.
André Korenhof, een van de vier vennoten in Vaklloyd Assuradeuren, kan niet aangeven welke gevolgen de overname van partner DSW Assuradeuren zal hebben voor de samenwerking. “Alle vennoten hebben in zulke gevallen bepaalde spelregels na te leven. Meer valt daarover nu niet te zeggen”, aldus Korenhof. Zelf heeft hij onlangs tussenpersoon Leeuwenborch Verzekeringen (twee medewerkers) in Gouda overgenomen. “Portefeuille en medewerkers worden in het kantoorpand in Schoonhoven ondergebracht”, aldus Korenhof.

Reageer op dit artikel