nieuws

DSB koopt Gema Advies Groep

Archief

Gema Advies Groep (Breukelen), gespecialiseerd in betalingsbeschermingsverzekeringen, is overgenomen door DSB Groep.

Gema en haar dochtervennootschappen zullen onder eigen naam hun activiteiten blijven uitoefenen. Voor de 25 medewerkers heeft de overname geen gevolgen, meldt DSB-woordvoerder Klaas Wilting. “En er wordt ook niet verhuisd.” Onder de adviesgroep vallen de dochtermaatschappijen Krediet-Protector, Hypotheek-Protector en Lease-Protector. Ook kent Gema nog het onderdeel Special Products.
Veel risico’s voor de (voornamelijk) woonlastenverzekeringen worden door Gema, die de administratie van de producten voor zijn rekening neemt, ondergebracht bij verzekeringsmarkt Lloyd’s in Londen. De polissen worden veelal onder eigen label verkocht door onder meer inkoopcombinaties. Daarnaast is Gema de drijvende kracht achter Woonborg, de betalingsbeschermingspolis van BLG en de AllRiskHypotheekbescherming van Afab.
De voormalig eigenaar van Gema, Gerrit de Ridder, blijft directeur. Naast zijn werkzaamheden voor Gema gaat hij DSB ondersteunen bij de verzekeringsactiviteiten. Die zegt vooral toegevoegde waarde in de “business-to-businessmarkt” te zien.

Reageer op dit artikel